yang semasa

Selasa, Disember 14, 2010

YANG TIDAK CERDIK (BUKAN BODOH)

Keratan UM berkaitan cerita berkenaan

Saman RM1bilion : MB Terengganu tidak cerdik - HarakahDaily.net

KUALA TERENGGANU, 13 Dis: PAS menyifatkan dakwaan kononnya Kerajaan PAS Terengganu cuai sehingga disaman RM1 bilion dianggap berniat jahat, berkepentingan politik Umno serta kenyataan yang tidak cerdik.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata, dakwaan Menteri Besar Terengganu, Datuk Seri Ahmad Said bahawa kerajaan negeri sekarang terpaksa menanggung beban kerana kecuaian kerajaan PAS bermotif politik.

Baginya, Ahmad seorang yang tidak cerdik kerana tidak tahu membezakan antara kerajaan dengan parti politik.

“Kenyataan Mat (Ahmad) Said bahawa kerajaan Terengganu hari ini terpaksa menanggung beban hasil dari kecuaian Kerajaan PAS yang menyebabkan disaman RM1 bilion oleh Syarikat Riyapadu Sdn Bhd itu bermotif politik.

“Saya merasakan sebagai seorang Menteri Besar, saya rasa ‘Mat Said’ ini tidak reti beza antara kerajaan dengan parti politik. Sebab kerajaan ini satu entiti dan parti ini satu entiti yang lain.

Rakan-rakan dia dalam Umno pernah kata Mat Said ini ‘bodoh’ tetapi saya tidaklah sampai ke tahap itu untuk kata dia seorang yang bodoh. Tetapi, saya rasa dia (Ahmad) tidak cerdik sikit dalam hal ini,” jelasnya yang merupakan bekas Exco kerajaan negeri.

Beliau berkata demikian pada sidang media di Pejabat Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu, Taman Seri Intan di sini, hari ini.

Menurutnya, Ahmad disifatkan kurang cerdik kerana menyalahkan PAS sedangkan kes tersebut masih dalam proses perbicaraan di mahkamah.

Katanya, jika proses mahkamah belum selesai dikhuatiri boleh menimbulkan subjudis serta persepsi yang salah.

“Kes ini dia boleh menimbulkan subjudis sebenarnya kerana proses mahkamah belum selesai tetapi gambaran yang diberi oleh akhbar ini, seolah-olahnya kerajaan ini terpaksa tanggung beban RM1 bilion.

“Ini satu persepsi yang salah kerana proses mahkamah belum selesai lagi. Kes ini sekarang di Mahkamah Tinggi, selepas ini Mahkamah Rayuan dan seterusnya ke Mahkamah Persekutuan,” ujarnya.

Menurutnya, isu tersebut cuba dipolitikkan oleh Umno dan kerajaan Barisan Nasional dengan melabelkan PAS sebagai yang bertanggungjawab.

Hadir sama pada sidang media tersebut Timbalan Pesuruhjaya (II) PAS Terengganu, Mohd Abdul Wahid Endut dan Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Batu Burok, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi.

JAM : Kua.. kua.. kua.... Kah3...kah3...kah3... Kesihan kepada Cikgu Pa... sudah dua tahun lebih MB Mat Said jadi MB, baru sedar MB Mat Said tak cerdik (ulang tidak cerdik, ulang tidak cerdik, ulang tidak cerdik, bukan bodoh, bukan bodoh, bukan bodoh, bukan, bukan, bukan). Cikgu Pa tak tinggal di Terengganu ke? Atau Cikgu Pa sengaja nak menjatuhkan kemaluan MB Mat Said? Janganlah macam tu Cikgu Pa, tak baik menjatuhkan kemaluan orang. Tuhan marah...

Untuk pengetahuan Cikgu Pa dan orang-orang PAS semua (kalau ada yang masih tak tahu), MB Mat Said sudah tersohor seantero dunia sebagai MB terhebat abad ini... Macam mana Cikgu Pa kata tidak cerdik pula? Bodoh sikit-sikit tu ada laaa... Ada faham Cikgu Pa???

Atau ini mesti wartawan atau surat khabar salah lapor nin.....
Related Posts with Thumbnails