Jumaat, April 30, 2010

YANG PARAH? TANYA KHABAR JEE...

Kira-kira dua bulan yang lalu, terdengarlah khabar-khabarnya yang menyatakan, Syarikat Anak Kerajaan Negeri Terengganu - GPharos mungkin dikenakan PN4 atau PN16 disebabkan masalah kewangan.

Setelah dua bulan - sekadar ingin bertanya khabar berita, bagaimana khabarnya sekarang? Sudah kenyang atau sudah bungkus? Tapi jangan buruk sangka dengan menyatakan cerita ini adalah sandiwara untuk menendang individu yang tak menguntungkan kerajaan negeri.

Percayalah, ini bohong punya cerita... Mana mungkin syarikat yang begitu gah boleh mendatangkan masalah kewangan? Pada zaman MB Mat Said nin, mana ada lagi CEO atau Lembaga Pengarah atau Pegawai yang tidak cekap. Mana ada lagi bukan kroni yang tidak cekap, semuanya sudah dinyahkan. Yang diganti, semuanya hebat-hebat, berkelulusan tinggi dan berpengalaman luas dalam mentadbirurus syarikat dan perniagaan. Bukan kaki auta dan kaki kelentong. Kaki busuk ada laaa... MB Mat Said sendiri pun begitu cekap 'mengurus' dan mentadbir. Terutamanya cekap dalam membela dan 'menggemukkan' and the geng. Kes kecil je tu...

Tapi kalaupun benar ada 'sikit' masalah kewangan, alaa... tak payah susah-susah nak fikir, jual aje satu kawasan, "semuanya bisa settle pak...."

Entah-entah, si pereka cerita nin nak sebutkan bahawa itulah strategi bijak bagi menyahkeluarkan orang-orang yang 'memahalkan beras' daripada terus berada dalam syarikat berkenaan atau sebagai strategi licik dan halus bagi membolehkan and the geng tangkap lelong syarikat berkenaan. Siapa tahu, semuanya ada 'udang kering dalam jeput bawang'....

Adegan yang tidak ingin didengar - GPharos menjadi G-PAROK.... bila dah parok, makanya akan parah... parah... dan parah.....

Makanya berpegang teguhlah kamu kepada kata-kata “tiada yang pelik dan mustahil pada zaman pemerintahan MB Mat Said ini…” Semuanya boleh jadi, yang penting ada masyuk dan banyak faedah sama and the geng...
Related Posts with Thumbnails